Cursussen

 Helder denken over het leven

We leven in een tijd waarin er veel van ons gevraagd wordt, denk alleen al aan de constante stroom van media en nieuws welke ons dagelijks voedt en ons gemoed beïnvloed.
Stoicijnse levenskunst is geen overbodige luxe voor de mens van nu, het rijkt geweldige handvatten om meer rust en inzicht te creeren in je leven.
Tijdens de cursus zullen we samen stukken tekst lezen van Seneca. Deze gaan over: Innerlijke rust, kwetsbaarheid, de lengte van het leven en het ware geluk.

We nemen natuurlijk niet meteen alles aan, maar gaan in gesprek over wat er gedacht wordt over deze onderwerpen. Hoe kijk jij daar tegen aan en hoe en wat kun je eventueel gebruiken van deze oude denker?

Data:
1 – 8 -15 -22- 29 maart van 20.00 uur -22.00 uur

Inschrijven:
Aanmelden kan via cursuspakket@buurthuisdeezel.nl of info@phlinder.nl vermeld daarin je naam, adres en telefoonnummer. Bij voldoende aanmeldingen ontvang je een bevestiging.

Locatie:
Buurthuis de ezel
Fabritiuspark 20
Heerhugowaard

Denken over opvoeden1314

Vraag je je weleens af of je het wel goed doet of wat je misschien beter had kunnen doen? Dat doet iedere ouder en hoe geef je daar nou antwoord op? De cursus zorgt ervoor dat je je eigen denken omtrent ouderschap en opvoeden tegen het licht gaat houden. Vanuit verschillende invalshoeken wordt er namelijk naar die vraagstukken gekeken. Praktische wijsheden, inzichten vanuit verschillende vakgebieden en vooral de eigen ervaring zorgen ervoor dat je in gesprek zelf en samen ‘wijzer’ wordt.

Vragen die langs kunnen komen: Hoe is het om nu op te groeien en op te voeden? Wat is de functie van school en gemeenschap? Welke kennis draag je over en met welk doel doe je dat? Wat is wijsheid en waarom is dat belangrijk voor onze kinderen en de maatschappij? Hoe praat en denk ik met mijn kind over religie en diversiteit? Wat te doen met sociale media? Is adhd een stoornis van het kind, onze maatschappij of een bepaalde kijk op de dingen?
5 avonden denken, delen en doen over ouderschap met andere ouders!
Data:
volgt

Lokatie:
Pater Jan Smit School
Dreef 12
Heerhugowaard

Inschrijven:
Aanmelden kan via info@phlinder.nl vermeld daarin je naam, adres en telefoonnummer. Bij voldoende aanmeldingen ontvang je een bevestiging en de factuur van 35,- euro