portfolio

2016 cursus – helder denken
…waar praktische wijsheid uit het oosten en het westen elkaar tegen komen…

2016 cursus – creatief denken
Verbeeldingskracht, fantasie en nieuwsgierigheid. We ‘hebben’ het allemaal en niet voor niets!
“Fantasie is belangrijker dan kennis, want kennis is begrensd.” Einstein
Ontdek je eigen creatieve denken en gebruik het voor jezelf, voor de ander, voor de wereld!

2016 cursus – denken over opvoeden
Vragen die langs kunnen komen: Hoe is het om nu op te groeien en op te voeden? Wat is de functie van school en gemeenschap? Welke kennis draag je over en met welk doel doe je dat? Wat is wijsheid en waarom is dat belangrijk voor onze kinderen en de maatschappij?

2016 MET Heerhugowaard
Filosofisch onderzoek met de medewerkers van welzijnsorganisatie MET.

Maand van de filosofie 2016
Interactieve bijeenkomst in de bibliotheek van Alkmaar over de grenzen van opvoeden.

2015 en 2016  trainen van diverse teams
bij een kinderopvangorganisatie in Heerhugowaard.

Maand van de filosofie 2015
In de maand van de filosofie hebben Saskia van der Werff en ik diverse evenementen vorm gegeven voor bibliotheel noord kennemerland. Interactieve lezingen, een filosofische stadswandeling, een filocafe en filosoferen met kinderen

2014 – workshop ‘ Wat vraagt mijn kind?’
Kinderen vragen de hele dag door. Ze zijn nieuwsgierig, willen van alles weten en kunnen alles wat je zegt tegen je gebruiken…

2014 – socratisch café Alkmaar
Samen met Saskia van der Werff begeleid ik het socratisch café in de bibliotheek van Alkmaar. Meer weten over de data, gespreksthema’s en Socrates?

2014 – cursus praktische filosofie
Cursus praktische filosofie in Heerhugowaard. Hoe geef ik vorm aan mijn leven? Wat is een verstandige keuze? Deze en andere vragen worden tijdens de cursus onderzocht. Elke week komen andere filosofen en stromingen aan het woord. We kijken ook wat het westen van het oosten kan leren en wat de moderne wetenschap ons kan brengen. Deze cursus kende 6 bijeenkomsten.

2014 – Denkwandeling met het MT van een NL-bank
In de hortus botanicus van Alkmaar heb ik met het MT van een NL bank een denkwandeling gemaakt.

2014 – vrije ruimte
Bij een kinderopvangcentrum heb ik meerdere trainingen gegeven om thema’s en vraagstukken op tafel te krijgen. Hoe kijk je naar vraagstukken, wat is de vraag eigenlijk en hoe communiceer je daar over? Leren in de vragende houding te staan , waardoor men verantwoording kan nemen voor het eigen denken, handelen en kiezen.

2014 – workshop pand 020
In pand 020 ( terrein westergasfabriek Amsterdam) heb ik samen met collega practicus Hans Vonk een workshop praktische filosofie verzorgd tijdens de opening van een kunstvoorstelling.

2014 – organiseren gilde weekend
Organiseren van een gildeseminar bij landgoed ISVW: Voor het gilde van filosofisch practici een weekend organiseren om via dialoog en intervisie actief te blijven werken aan onze professie en te kijken naar mogelijkheden om onze dienstverlening breed maatschappelijk onder de aandacht te brengen. (februari -mei 2014)

2014 cursus praktische filosofie
In buurthuis de Ezel in Heerhugowaard. Hoe geef ik vorm aan mijn leven? Wat is een verstandige keuze? Deze en andere vragen worden tijdens de cursus onderzocht. Elke week een denker of stroming. Wie was het? wat dacht hij of zij? wat biedt deze bril ons? Deze cursus kent 10 bijeenkomsten. najaar 2014

2013 –  heden start café Philae
Een filosofisch café is een plek waar mensen samen komen om een onderwerp kritisch te onderzoeken. Door een stemming wordt een van de aangedragen vragen uit het publiek gekozen. De moderator brengt een Socratische procedure op gang om voortgang te boeken in het onderzoek omtrent het onderwerp.

2008-2014 coördinator brede school
Twee keer per jaar een divers cursus aanbod organiseren en coördineren voor 375 leerlingen van twee basisscholen. “Zaken zijn professioneel opgezet en de samenwerking beviel mij erg goed. We hadden op een gegeven moment aan een half wo

op www.phlinder.nl vind je de portfolio m.b.t. jongeren en onderwijs